avatar

MUHACERET İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

 MUHACERET İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER


* Adaya gelmeden önce, kayıt yaptırmak istediğiniz okuldan kabul mektubu aldığınızda https://yokasadmintest.mebnet.net/OgrenciSorgu/KabulOgrenciSorgu adresinden ön kayıt sekmesini seçerek kaydınız olup olmadığını ve bilgilerinizin doğruluğunu kontrol etmeniz gerekmektedir.


* Kaydınız yoksa ya da bilgileriniz yanlış ise okulunuzun öğrenci işleri ile iletişime geçiniz. Öğrenci ikamet izni alabilmeniz için ülkeye pasaportla giriş yapmanız gerekmektedir.


* KKTC sınır kapılarından giriş yaparken okulunuzun size vermiş olduğu öğrenci kabul belgesini sorumlu memura ibraz etmeniz gerekmektedir.


* Adaya giriş yaptıktan sonra okulunuza gidip kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.


* Kaydınızı tamamladıktan sonra https://yokasadmintest.mebnet.net/OgrenciSorgu/Index adresinden kesin kayıt sekmesini seçerek kaydınız olup olmadığını ve bilgilerinizin doğruluğunu kontrol etmeniz gerekmektedir.


* Kaydınız yoksa ya da bilgileriniz yanlış ise okulunuzun öğrenci işleri ile iletişime geçiniz. Bilgileriniz yanlış ise öğrenci ikamet izni işlemlerinizi tamamlayamayacaksınız. 


* Adaya giriş yaparken muhaceret memurunun size verdiği süre içerisinde öğrenci ikamet izni işleminizi tamamlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde günlük ceza uygulaması yapılmaktadır.


* Öğrenci ikamet izni işleminizi tamamlayabilmek için https://permissions.gov.ct.tr/login adresine gidip adımları takip etmeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi için okulunuzun internet adresini ziyaret ediniz.


* Kullanıcı adınız ve şifreniz telefon numaranıza ve e-postanıza gönderilecektir. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olunuz.


* Bilgileriniz eşleşmiyorsa Muhaceret Dairesi Öğrenci İşleri'ne değiştirmek istediğiniz bilgileri gösteren belge ile başvurmanız gerekmektedir.


* Öğrenci ikamet izni işleminizi tamamladığınızda Yabancı Kayıt Numaranız (YKN) oluşacaktır. Devlet dairelerinde yapacağınız işlemlerde YKN'ye ihtiyacınız olacaktır. Bu numarayı kesinlikle kaybetmeyiniz.


* Öğrenci ikamet izniniz bittiğinde yenilemek için 60 gün süreniz olacaktır. Lütfen gerekli hassasiyeti gösteriniz. Diploma onaylanma sürecinde sorun yaşamamanız için öğrenci ikamet izninize gerekli hassasiyeti göstermemeniz gerekmektedir.


* KKTC sınır kapılarından çıkarken muhaceret cezanız olup olmadığını ve cezanızın ne kadar olduğunu mutlaka görevli memura sorunuz. Eğer cezanız varsa, adaya geri geldiğinizde giriş kapısında ödeme yapmadan ülkeye alınmayacaksınız. Günlük cezalar asgari ücrete endeksli olduğu için asgari ücret değişirse ceza miktarınız da değişecektir.


Yayın Tarihi: 03 Oct 2022